Skip to main content

GG Robotići

Rotari Distrikt 2483 Srbija i Crna Gora i Rotari klubovi već nekoliko godina realizuju donacije za osnovne škole u Srbiji radi povećanja digitalne pismenosti naših đaka. Jedna od njih je i donacija 500 mBot robotićia za 100 osnovnih škola u Srbiji. Sredstva za ovu donaciju prikupljena su u okviru Global Granta „Rotari Distrikt 2483 za 100 škola“, čiji je nosilac Rotary Klub Senta, a koji je podržao Rotary Klub Beograd.

Pored donacije robotića organizovana je i obavezna edukacija  02. decembra 2021.godine u Osnovnoj školi „Milena Pavlovic Barili“ u Beogradu.

Guvernerka Distrikta Zorica Jestrović bila nam je u poseti

Na redovnom sastanku Rotari kluba Beograd, održanom u četvrtak 21.10.2021 u hotelu “Hyatt”, imali smo čast da ugostimo Guvernerku Rotari distrikta 2483 Zoricu Jestrović i koordinatora ADG-ova Daliborku Bradić.

Guvernerka je upoznala sve prisutne  sa radom Distrikta, planovima i ciljevima za ovu rotarijansku godinu. Predsednik Rotary Kluba Beograd Ivan Petrović je predstavio je akcije koje su toku kao i one koje planiramo. Poseban akcenat je stavljen na težnju da se podmladi članstvo, prevashodno bivšim članovima Rotaract Kluba Beograd i digitalizaciji rada kluba.

Pored toga što je sastanak bio vrlo konstruktivan, proveli smo ga u prijatnoj prijateljskoj atmosferi.

Akcija dronova

RC Sremska Mitrovica uspesno je realizovao Global grant "Dronovi za osnovne skole".  Rotary Klub Beograd je sa zadovoljstvom podržao ovaj projekat .

Dodeli dronova beogradskim osnovnim skolama prisustvovao je predsednik Rotary Kluba Beograd Ivan Petrović.

Guverner Rotary District-a 2483 Danilo Ljevnaić posetio Rotary klub Beograd

Rotary klub Beograd je u četvrtak, 29.oktobra u hotelu Hajat zvanično ugostio guvernera Rotary District-a 2483 Danila Ljevnaića sa prezentacijom pet Global grantova. Tokom sastanka predstavljeno je svih pet Global grant programa usmerenih ka školstvu i zdravstvu, a kojima se podržavaju aktivnosti sa održivim i merljivim rezultatima u područjima na koja je Rotary fokusiran.