Skip to main content

Prikupljanje sredstava za završetak akcije "Guseničar"

Za završetak akcije "Guseničar" potrebno još oko 100.000

Ovu akciju je pre godinu dana pokrenuo naš IPPr Tica Savic, koji je uočio da osnovci na Novom Beogradu, koji koriste invalidska kolica, po završetku nižih razreda ne mogu da nastave da pohađaju nastavu viših razreda u istoj školi, niti bilo kojoj drugoj školi na Novom Beogradu, jer ne mogu da se popnu uz stepenice i prisustvuju kabinetskoj nastavi, koja se po pravilu odvija na višim spratovima.

Zbog nedostatka liftova, pokretnih stepenica ili platfomi, ta deca su prinuđena da idu u druge škole u gradu što za njih i roditelje predstavlja veliki problem.

Najpraktičnije rešenje koje bi toj deci omogućilo da mogu da se kreću u i niz stepenice u svojim kolicima, uz minimalnu asistenciju i da idu u školu zajedno sa svojim drugarima iz kraja je nabavka tzv "guseničara", specijalnog penjača za stepenice za invalidska kolica.

Naš klub je, na dve donatorske večeri, organizovane tokom prošle godine, prikupio 205.450 Dinara, od čega je Tica dao polovinu.

Ova akcija je podržana od strane Distrihta, kao distrihtni grant sa 3000 EUR, od čega je do sada uplaćena polovina sredstava.

Želimo da prikupimo nedostajuća sredstva u iznosu od oko 100.000 Dinara, kako bismo nabavili više "guseničara" i donirali ih u januaru sledeće godine osnovnim školama na Novom Beogradu.

Pozivamo Vas da učestvujete u ovoj akciji na našim donatorskim večerime (prva naredna će biti održana 17.og novembra).

Naš Tica će sva sredstva prkupljena na donatroskoj večeri udvostručiti, kao što je uradio i na prethodna dva puta!

Vašu donaciju možete da uplatite na namenski račun Rotari kluuba Beograd za ovaj projekat br 275-0010225546922-89.

(Molimo Vas da obavezno navedete ko je uplatilac donacije, kako bismo donaciju primili i evidentirali.)

Unapred hvala na učešću

Nenad Saković, predsednik RC Beograd