Skip to main content

RC Beograd postao 100 % Paul Harris Fellow klub

Na svečanoj proslavi 25. godišnjice obnavljanja rada kluba, Rotari klub Beograd je postao 100 % Paul Harris Fellow klub, prvi u Distriktu 2483 Srbija i Crna Gora i širem okruženju. Priznanje je uručio distrikt guverner Velibor Zolak, koji čestitao na postignutom rezultatu, koji treba da služi kao primer i uzor za druge klubove.

Ovo priznanje ima oko 14 % klubova u svetu, a u okolnim zemljama centralne i istočne Evrope i manje.

Prvi nosilac Major Donor priznanja, postao je bračni par Brajer, Vesna i Dragan, koji su u proteklim godinama uplatili 10.000 dolara u Rotari Fondaciju, ponevši tako desetostruko PHF priznanje.

Na svečanosti je dodeljeno pet PHF priznanja, članovima kluba i to, Sanji Panjeskovic, Tanji Olujic, Andrei Antic, Jovanu Ilicu i Draganu Milčiću. Tokom godine nosioci PHF priznanja postali su past predsenik kluba Nikola Mandic i Dušan Joksimović.

Novinarka Biljana je primljena u članstvo kluba, kao 17. aktivan član i kao 92. član u poslednjih 25 godina, koja će istovremeno sa članstvom postati i nosilac PHF priznanja.

Time je promovisana opredeljenost i nova praksa kluba da se postignuti status 100% PHF klub održi i u narednim godinama.

Predsednik RC Beograd, Nenad Saković