Skip to main content

Književno veče Vesne Krekić-Ilić

Tema našeg druženja na koje vas pozivamo u četvrtak 12. maja 2022. godine u 20.00 sati u hotelu HAJAT je prestavljanje nove knjige.

Autor knjige je Vesna Krekić-Ilić i njen unuk Vuk. Knjiga je nastala u vreme pojave korona virusa i ona predstavlja autorski prvenac. Vesna je supruga našeg člana kluba Jovana Ilića i dugo godina se aktivno druži sa nama.
Lajt motiv knjige je putovanje, u užem i širem smislu.

Naše zajedničko putovanje započećemo predstavljanjem prve knjige ,,Pričao o dve zemlje” iz edicije ,,Naša priča bez kraja”. Knjiga ,,Pričao o dve zemlje” obrađuje život u dva sveta, u Zemlji ljudi u vreme pojave korone i u Zemlji životinja, da bi se na kraju spojili u jedan svet. Način života, razmišljanja, sloga, ljubav, poverenje i poštovanje, prijateljstvo i zajedništvo su neizostavni deo ove priče.

Naši gosti su:

  • jedan od autora knjige, Vesna Krekić-Ilić
  • urednik knjige, Profesor Dr Milutin Đuričković, književnik i predsednik Upravnog odbora Insituta za dečju književnost
  • Julija Marjanović Jovičić, književnica i novinarka, koja je napisala Uvodnu reč za ovu knjigu i koja će biti naš medijator kroz putovanje.

Sastanak RC Beograd održaće se 12. 5. 2022. u prostorijama hotela Hyatt Regency, ul. Milentija Popovića br. 5, Novi Beograd, sa početkom u 20 časova,